24 Ocak 2013 Perşembe

İlluminati Nedir? İlluminati'nin Amacı Nedir?

Gizli ve tarihi mahzenlerde veya yapılarda buluşarak, maske ve pelerin kullanıp kimliklerini bu ayinler ve buluşmalar esnasında kendilerinden bile gizledikleri düşünülen bu yapının, tüm dünyayı kontrol altında tutan bir üst akıl olduğu sanılıyor. Oldukça acımasız ve güçlü olan bu gizli teşkilatın amacının insanları medya yolu ile beyinlerini yıkayarak kontrol altında tutmak ve tek dünya düzeni yapısına geçirmek olduğu söyleniyor.

İlluminati kelime olarak Türkçe: "Aydınlanmışlar" (Tekil hali Latince: illuminatus olan kelimeden türemiştir)  anlamını taşımaktadır. Rönesans döneminde Adam Weishaupt (Alman hukuk profesörü) tarafından 1776 yılında kurulmuş gizli ve varlığı hala kanıtlanamamış bir örgüttür.

İlluminati Örgütü
İlluminati'nin özel yazım şeklidir. Tersten Okunduğunda da yine İlluminati diye telaffuz edilir.

Dünyayı yönettiğine inanılan İlluminati örgütü ilk olarak 5 kişi tarafından kuruldu ve masonluğu ilke edindi. Tarihte Baveryan İlluminati olarak bilinen bu topluluğun ideolojisine de İlluminizm (Blogumuza verdiğimiz ismin sebebi budur) adı verildi. Kurulduktan on yıl sonra bu topluluk tam iki bin üyeye ulaştı ve günümüzde meydana gelen siyasi, ekonomi ve savaş gelişmelerinin değişkenliği bu örgütün varlığı ve kontrolü sebebiyle oluştuğuna inanılıyor. Bu tür inanışlara hala "komplo teorileri" damgası vurulsa da, etrafımızda olup biten pek çok mecrada bu örgütün izleri dolaylı veya açık şekilde gözlenmektedir. Blogumuzun kuruluş amacı da bu örgütün izlerini paylaşıp objektif bakış açısı ile bir farkındalık yaratmaktır.

İlluminati Örgütünün Kontrolünde Olan Bazı Kişi ve Mecralar


  • Geçmiş ve bugünkü ABD Başkanları
  • Popüler Hollywood filmleri
  • Popüler çizgi filmler
  • Müzik piyasası (Ünlü şarkıcıların klipleri)
  • Saygın haber kuruluşları (CNN, BBC gibi)
  • Sosyal Medya (Facebook, Twitter, Youtube gibi)


Daha bunlar gibi pek çok mecrada faaliyet gösteren bu topluluğun yöntemi ise zihin kontrolüdür. Ve yukarıda saydığım maddelerle de zihin kontrolü rahatlıkla yapılabilmektedir. Özellikle son zamanlarda sıkça tartışılan 25. kare yöntemi (Bu konuda detaylı olarak paylaşımlar yapılacaktır) ile televizyonlardan bilinçaltı mesajlara maruz kalıyoruz.

İlluminati Topluluğunun Amacı Nedir?


Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi İlluminati örgütünün amacı dünyayı kendi kurallarına göre yönetebilmektir. Buna karşı koyanlar ya suikasta kurban gidiyor ya da toplum karşısında kötü bir imaj yaratılması için çaba gösterilip saf dışı ediliyor.

Benim istediğim marka kıyafetler giyeceksin, benim istediğim besinleri tüketeceksin, benim kurallarıma uygun şekilde yaşayacaksın ve benim belirlediğim dini yaşayacaksın. İlluminati'nin Hıristiyanlığı mı yoksa Yahudiliği mi desteklediği konusunu tartışabiliriz ama İslamı yok etmeye çalışan bir topluluk olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta yepyeni bir din ile bütün semavi dinleri ortadan kaldırmak istiyor da olabilir...

Zihin Kontrolü
Zihin kontrolünü temsil eden bir resim. Müzik kliplerinde kullanılan bir tekniktir.

Zihin kontrol sistemi hafife alınacak bir şey değil. Buna en iyi örnek olarak 11 Eylül saldırılarını gösterebiliriz. Ortadoğu'da bulunan petrolü ele geçirmek ve burada bir hakimiyet (Söz sahibi olmak) kurabilmek için oluşturulmuş bir tezgahtan bahsediyoruz. Pentagon ve İki Kuleler'e yapılan saldırı tamamen zihin kontrol sistemini temsil etmektedir. "Gerçekten uçak saldırısı sonucunda mı kuleler yerle bir oldu? Ortada gerçekten bir uçak var mıydı? İkiz Kuleler saldırısında neden ilk görgü tanıkları CNN, BBC gibi haber ajanslarının sahipleri veya yöneticileriydi? Gerçekten İkiz Kuleler'in yıkılmasına zemininde bulunan patlayıcılar mı neden oldu? Peki ya haber kanallarının canlı yayında yaptıkları animasyon (Görüntülerin üzerinde oynanmış video efektleri olduğunun anlaşılması) hataları?" Bu soruların hiçbiri önemli değil. Çünkü ne sattığın değil, nasıl pazarladığın önemlidir. 11 Eylül saldırılarından sonra tüm dünya üzerinde tek bir düşünce hakimdi; "İslam = Müslüman = Arap = Terörist" NOKTA!

"Ordo Ab Chao" İlkesi


İlluminati'nin asıl anlamı (Ordo Ab Chao) Kaostan Doğan Düzen'dir. Bu anlam üzerinden yola çıkacak olursak 11 Eylül saldırılarını çözümlemek çok daha basit oluyor.

Ordo Ab Chao

Hedefe ulaşmak için bir kaos ortamı yaratmak ve bu kaosu kendi lehimize sonuçlandıracak şekilde düzene sokmak; işte İlluminati örgütünün temel prensibi ve amacı budur. Bir başka büyük örnek olarak Arap Baharı'nı gösterebiliriz.


1 yorum:

  1. bana cok sacma geliyor insanların sadece kafasını karıştirmak benim ğörüşüm bunların hepsi bir tesatüflerden yola cıkmışlar başkada bişey deyil başbakan dindar bir adam o dahi var bunlara ğöre bana sacma geldi bunlar

    YanıtlaSil