18 Şubat 2013 Pazartesi

Lady Gaga - Paparazzi Klip İncelemesi

İlluminati'nin müzik piyasasındaki önemli kozlarından biride Lady Gaga olmuştur. Klipleri haricinde, özel yaşantısında da sürekli gündem yaratabilme potansiyeline sahip olan Gaga'nın Paparazzi adlı şarkısının klibini kısaca inceleyip, Lady Gaga dosyasını da burada başlatmak istiyorum.

Daha önce paylaştığımız Lenka ve Rihanna klip incelemelerinden sonra Lady Gaga'da bu klip serimize katılıyor. Paparazzi adlı bu şarkının çıkış tarihi 2009 ve klibin orijinal hali 7 dakika 11 saniyedir. Bu süre boyunca çeşitli cinsel ve vahşet mesajları bilinçaltımızı zedelemeye çalışıyor.

Şimdi klip incelemelerine geçelim:

Masonik dama ve bafomet sembolü

İlk belirgin sahne 0:41'de karşımıza çıkıyor. Duvar kağıdı görünümündeki ve hemen hemen her klipte gözümüze sokulan Masonik dama vurgusu burada da yapılıyor. Bunun dışında, tam ortada bulunan logomuzunda altındaki doldurulmuş keçiyi görüyorsunuz. Burada da Bafomet (Baphomet) vurgusu yapılmak isteniyor.

Lady gaga paparazzi klibinde tek göz, kurukafa sembolü

Klibin 2:30 dakikasında karşımıza çıkan bu sahnede Gaga bizlere tek göz ile merhaba diyor. Kolyesinde bulunan kurukafa ve etrafındaki kalp simgesi ile belkide bize kalbindeki kötülüğü anlatmak istiyor, kim bilir. Ve bunların dışında üçüncü bir detay ise arkaplandaki dairesel hipnotik şekiller oluyor.

İlluminati zihin kontrolü sembolü

Bu konuda daha önce İlluminati'nin amacı adı altında "Zihin kontrolü" simgesi diye açıklamamızı yapmıştık.

Paparazzi klibinde lezbiyen ilişki görüntüsü

Klip içerisinde sık sık Lady Gaga ile lezbiyen ilişki yaşayan hanım arkadaşları görüyoruz. Burada eşcinselliğin aslında ne kadar doğal olduğunun vurgusunu yapıp, bilinçaltımıza hedef alıyorlar. Yukarıdaki (4:42) sahnede zaten Gaga'nın sol eline odaklanırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Klipte mickey mouse kostümü giyen lady gaga

5:49'da ki bu sahnede Lady Gaga'yı Mickey Mouse kostümü ile görüyoruz. Bu da sembolik bir Masonluk göstergesi sayılıyor. Blogumuz içerisinde Disney ile ilgili yapacağımız araştırma yazısında bu konudan yeteri kadar bahsedeceğiz. Şuan bilmeniz gereken tek nokta; Walt Disney Şirketi'nin sahibi olan Walter Ellas "Walt" Disney'in 33. dereceden bir Mason olduğu iddiasıdır.Dolayısıyla da İlluminati yandaşı şarkıcıların kliplerinde bu yoldan gittiğini göstermek amaçlı kullandıkları sembolde Mickey Mouse'dur.

Paparazzi klibinde adamın gözlüklerinde kurukafa var

Bu da 6:50'de ki sahne! Lady Gaga klipte erkek arkadaşını zehirliyor ve olay yeri mahallinde bu şahıs beliriyor. İncelemeler yaparken ki ince teması görüyorsunuz. Ancak bu öyle ilk bakışta fark edilecek bir kurukafa detayı değildi. Klibin her sahnesini üst üste incelerken bu tip detaylar daha rahat fark ediliyor.

Lady Gaga Paparazzi Klibi (7:11)



Bununla birlikte Paparazzi klibinin incelemesini bitiriyoruz. Zaman içerisinde Lady Gaga dosyasına ilaveten daha pek çok paylaşımımız olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder